Palmerevyen når snart Mount Everest

«Palmerevyen til nye høgder,» melder Sogn Avis på framsida av papirutgåva, og då veit ein at det er påske.

Déjà vu er i følgje Wikipedia på nynorsk kjensla av å ha opplevd noko tidlegare som ein i røynda opplever for første gong.

Å lage ein app for Android

Eg beit i det sure eller søte eplet her om dagen, og kjøpte meg ein Samsung Nexus S Android-telefon, og måtte teste ut kor lett/vanskeleg det var å lage min første app.

Skjermdump.

Skjermdump.

Å reise 70 mil for dette!

Eg var i Sogndal i helgi, mykje for å sjå heimestarten i tippeligaen, Sogndal skulle møte Odd-Grenland. Eg tok fly, og det er eg glad for. Det kosta, men ettersom ein kjøpmann frå Sogndal ordna ein gratisbillett til kampen (takkar, kjøpmann!), så vart det ikkje ille.

Ulrik Flo burde gjeve Sogndal 2-1-leiing mot Odd. Arkivfoto: Bjørn Erik Pedersen.

Ulrik Flo burde gjeve Sogndal 2-1-leiing mot Odd. Arkivfoto: Bjørn Erik Pedersen.

Les denne boka!

Robert Crais sin «L. A. Requiem» er i tetgruppa av alle kriminalromanane eg har lese. David Baldacci, ein annan favoritt, seier det same på bokomslaget – og eg nikkar.

Sogndal blir Sognavággi

I alle fall blir Sognavággi sidestilt med Sogndal på vegskilta ved kommunegrensene. – Det har flytta inn eit samisk ektepar i den gamle disponentbustaden i Øyane, og då er det berre rett og rimeleg at dei to språka blir jamstilte, seier ordførar Jarle Aarvoll til bepsays.

– Olav Stedje ville gjort det same

– Han ville ha trekt seg, seier Tormod Vik-Hansen til bepsays.

Facebook er ikkje viktig

Facebook har hatt tekniske problem denne veka. «Facebook bekrefter problemene,» skriv ITavisen og held fram:

«ITavisen.no har kontaktet Facebooks presseansvarlig i norden og avventer forklaring på hva som egentlig skjedde.»

Menn sel ikkje kvinnekonfeksjon

– Det er ingen menn tilsett hjå oss. Me kunne nok ha tilsett ein gay ein (ein homofil mann, red. anm.), fortalde ei svensk jente meg her om dagen.

Ho jobbar i ein butikk i Oslo som sel klede til jenter. Butikken ho jobbar i er ein del av ei stor svensk kjede, men dette trur eg er universelt: Kvinner kjøper ikkje klede av menn. Eg kjøper gjerne klede av kvinner, dei har betre smak.

Moteshow i Texas. Foto: Steve Hopson (Lisens: CC BY 2.5)

Moteshow i Texas. Foto: Steve Hopson (Lisens: CC BY 2.5)

Oppdikta postmann kan stå bak tyleskapet

Postmann Ove Ullkvam er lei av det rutineprega livet som postmann, og no turnerer han og kompisen Ragnar fylket rundt med teaterstykket _Tyl_.

Fylkesradioen melder samstundes om postkasseterror fleire stader i fylket – og i Aurland drakk dei «vin, spelte på kyrkjeorgel, ringde med klokkene og tende lys. Så stakk dei av med prestekjolen.»

Meteorologar er billegare i drift

Wikipedanten Frokor frå Fitjar har oppretta 18 965 (åtvaring: denne lista er LANG!)  artiklar på Nynorsk Wikipedia, som artiklane om alle fjordane i Noreg og dei fleste innsjøane i Europa – totalt 69 734 redigeringar.

Meteorologen i Aserbajdsjan er av dei mange som bruker fritida si på ein dugnad for å gjere folk klokare.

Om å vera i slekt med Olav Stedje

Eg helsa på ein kar frå Austlandet på pubben i Sogndal i julehelgi, han er visst gift eller sambuar med ei jente frå Sogndal. «Ho er i slekt med Olav Stedje,» sa han. Olav Stedje var trubadur denne kvelden, slik han er kvar jul. «Det er eg òg,» sa eg. «Så då er dama di og eg i slekt. Tremenningar, trur eg.»