Ut og velta kioskar

I dei dagane lét distriktsredaktør Rolf Sanne-Gundersen (45) lysa ut at det skulle lagast grundig og god journalistikk over heile fylket. Dette var den gongen dei skulle sette søkjelyset på saker som var viktige for folk, og det hende medan Jarle Aarvoll var ordførar i Sogndal. Då fór alle heim, kvar til si bygd, og skulle høyra på radioen.

Julegåvekatalog frå 1904.

Julegåvekatalog frå 1904.

Ja, dei er verkeleg så gode!

Nettet treng kanskje ikkje endå eit innlegg som påstår at Bose QC 15 er den største oppfinninga sidan skjerpa brød.

Staffan kan framleis spele gitar

Eg snubla innom Herr Nilsen i ettermiddag, der Staffan William-Olsson og Einar «pastoren» Iversen heldt konsert.

Sist eg høyrde Olsson live var med The Real Thing på 90-talet (eg har i mellomtida opplevd han som ein fantastisk pedagog), og vel har han vorte litt rundare i kroppsfasongen, men den mannen leverer framleis gitarspel i verdsklasse.

Trekkspelaren på Riddervolds plass

I Riddervoldsgate i Oslo står to klesbutikkar:  H. M. Ramstad og Bruuns Bazaar Copenhagen. Eg står ofte med ryggen til dei, ventande på ein trikk. Det hender eg snur meg, litt kaldgufsen, og ser inn på kleda gjennom vindaugene.

Drøymer om ein jobb i det kvite huset

Helse Førde er så langt ikkje nemnt med eitt ord i dokumenta som Wikileaks har lagt ut. Ei svært upåliteleg kjelde fortel at informasjonssjefen skal vere både skuffa og vonbroten over dette, men han augnar eit visst håp.

Av dei  251 287 ambassadebreva er i skrivande stund berre 607 publiserte. 763 dokument skal vere sende frå den USA-amerikanske ambassaden i Oslo, og det kan tenkjast at Helse Førde er nemnt i eitt av desse. I ventetida dagdrøymer informasjonssjefen seg til ein jobb som pressesjef i det kvite huset i Washington.

Prisliste for dårleg skjult tekstreklame på bepsays.com

Caroline Berg er gift med ein fotballspelar og ho skriv på bloggen sin fotballfrue.no.  Ho har fått hard medfart i den kritiske nettpresa etter at det kom for ein dag  at ho krev pengar for å skrive bokmeldingar og liknande.

Prisliste for omtale på fotballfrue.no.

Prisliste for omtale på fotballfrue.no.

– Tommy har ei framtid på benken

Tittelen er mi tolking av det Harald Aabrekk sa i ein kommentar til Sogn Avis om at Tommy Øren gir seg som fotballspelar i Sogndal.

Det ordrette sitatet er: «Min personlege meining er at det er for tidleg, då eg meiner at Tommy har fleire gode år igjen på fotballbana.»

Tre av ti ordførarar seier ja til tvang

Lærhalsband. Foto: Grendelkhan (Wikimedia Commons)

Lærhalsband. Foto: Grendelkhan (Wikimedia Commons)

«Heile sju av ti ordførarar seier nei til tvang,» melder redaktøren i Sogn Avis. No har eg ikkje lese heile leiaren, så eg skal ikkje seie for sikkert kva for tvang det er snakk om. Illustrasjonen til høgre kan vere skivebom.

– Orsak at me sa det me sa!

Diktaren Jan Erik Vold er mannen bak mellom anna diktet Kulturuke. Foto: Jarle Vines (Wikimedia Commons)

Diktaren Jan Erik Vold er mannen bak mellom anna diktet Kulturuke. Foto: Jarle Vines (Wikimedia Commons)

Helse Førde la seg denne veka flate for at dei har gått ut og sagt eller skrive noko om det framtidige fødetilbodet i Nordfjordeid som ikkje har rot i røynda.

Å finne eit ledig domene

Å finne eit ledig og godt domene på internett er ei utfordring. Dei mest opplagte har ofte nokon før deg teke, så då må ein kombinere ord.

Tommy, 10 år etter. Jaaaa!

Eg stilte spørsmålet to timar før kampen, og fekk rett: Tommy Øren sikra opprykket til eliteserien for Sogndal med ei perle av ei scoring mot Fredrikstad. Nett slik han gjorde mot Vålerenga i 2000, for ti år sidan!