Blir det reprise i kveld, Tommy?

Det er ti år sidan den kalde og våte haustkvelden på Ullevaal stadion. Verdens Gang skildra sluttminuttane slik:

«Fire minutter gjenstod, og Klanen hadde så smått begynt å feire ny kontrakt for Enga. Da steg kjempetalentet Tommy Øren (20) til værs og stusset ballen forbi keeper Mikko Kavén.» VG 31.10.2000

I kveld møter Sogndal Fredrikstad. Siger gir opprykk til eliteserien. Tommy Øren er med i startoppstillinga – 10 år eldre, men sugen på ein reprise.

Ein behå, ei rifle, ein maskinpistol …

Behå-saka var kioskveltaren i fylkesradioen denne veka. Ei kvinne måtte ta av seg behåen under ein tryggleikskontroll ved Bringeland Lufthamn i Førde.

Eg ser for meg endå meir spenstige episodar:

Giggen hoppar etter Wirkola

Lærdølen, komponisten og saksofonisten Geir Øystein «Giggen» Lysne er vikarstyrar for radiostorbandet i Danmark, DR Big band, eit storband som tidlegare vart leia av Thad Jones – av dei aller største storbandlegendene.

Geir Øystein Lysne. Foto: Pressefoto frå lysne.no

Geir Øystein Lysne. Foto: Pressefoto frå lysne.no

«Det største som har skjedd!»

«2160 menn omkom. Vi snakkar altså om det største slaget i norsk historie. Det er ei skam at Sogn ikkje har fått til kulturnæring av Slaget ved Fimreite,»  fortel lokalhistorikar Johs B. Thue til NRK Sogn og Fjordane.

Kanskje lokalpolitikarane bør ta ein skuletur til Irak for å sjå kva dei har fått til der nede etter slaget i Nasiriyah.

Bruce Springsteen til Sogndal?

Bruce Springsteen. Foto: Craig ONeal (Wikimedia Commons)

Bruce Springsteen. Foto: Craig ONeal (Wikimedia Commons)

Overskrifta er inspirert av eit oppslag i nettavisa Firda denne veka: «Aabrekk ny Molde-trenar?».

– Hei, rådmann! Det er Gordon Gekko som ringer!

Denne veka har Bremanger kommune gått på ein ny smell i pengemarknaden og Øystein Sunde har hatt premiere på førestillinga «Men da må du ha».

Om slekta ein ikkje kjenner

Dette fotografiet er det eg veit om oldeforeldergenerasjonen på farsida mi.

Oldeforeldra mine. Foto: Willy Marthinussen.

Oldeforeldra mine. Foto: Willy Marthinussen.

– Hei, Liv Signe; det er VG som ringer, igjen …

Liv Signe Navarsete, ein sambygding av meg frå gamalt av, må svare for seg i avisene om dagen om kva ho og/eller partiet hennar har fått og kva dei ikkje har fått, om det dei har fått, men ikkje sagt at dei har fått og så bortetter.

Liv Signe Navarsete. Foto: Eivind (Wikimedia Commons)

Liv Signe Navarsete. Foto: Eivind (Wikimedia Commons)

WebSockets blir den neste nettrevolusjonen

WebSockets blir den neste store nettrevolusjonen! Ein bråkjekk påstand, men eg vart overtydd av foredraget «HTML5 & WebSockets: Think BIG. Really BIG!» av John FallowsJavaZone onsdag. Tenk stort! seier Fallows – og han har rett.

Kongeleg flyfiaskofølgjetong!

Lokalpressa har prøvd seg på hoffrapportering denne veka. Dronning Sonja har floge med Widerøe – og kom to timar for seint, sjølvsagt. Ho rakk å plante plometre og helse på ungar i Luster, skriv Sogn Avis.  «Beklaga at ho kom for seint,» avslører NRK Sogn og Fjordane. Det er ikkje mykje spenst i denne journalistikken, og eg trur kioskveltarane er der om ein leitar:

Dronning Sonja opnar Bybana i Bergen. Foto: Jonny Eriksen (Wikimedia Commons)

Dronning Sonja opnar Bybana i Bergen. Foto: Jonny Eriksen (Wikimedia Commons)

Ubuntu vs OSX vs Windows 7

Ubuntu slik det KAN sjå ut.

Ubuntu slik det KAN sjå ut.

Eg framstår kanskje som ein nerd når eg fortel eg har tre operativsystem installert på den stasjonære datamaskina mi heime: OS X Leopard, Ubuntu 10.4 og Windows 7.